Blogg ITJenny

Frilansa och fakturera utan eget företag med Cool Company

Denna artikel är i samarbete med Cool Company

fakturera utan eget företag med cool company
Jag frilansar som skribent, SEO skribent och content writer åt både privatpersoner och företag. Med hjälp av Cool Company kan jag som frilansare fakturera utan eget företag. Uppdragen varierar med artiklar och textinnehåll för tidningar och digitala medier som hemsidor, bloggar, onlinetidningar, webbutiker, marknadsföringstexter och annat reklammaterial.

Istället för att starta ett eget företag har jag valt att vara egenanställd hos Cool Company. Eftersom jag vill ägna min tid åt det jag tycker är roligt och vill slippa tänka på bokföring och administration så passar detta mig perfekt. För en serviceavgift på 5,98% per faktura så sköter CC, Cool Company, allt det tråkiga åt mig.

Vill du testa att fakturera utan eget företag med Cool Company så kan du här genom min affiliatelänk få 50% rabatt på serviceavgiften på din första faktura.

Frilansa som skribent, SEO skribent och content writer

Det är riktigt roligt att frilansa som skribent och content writer. Att arbeta som frilansskribent passar dig som älskar att skriva, kan uttrycka dig anpassat för rätt målgrupp och givetvis är riktigt bra på det svenska språket och det grammatiska. Är du även duktig på SEO, sökmotoroptimering, så kan du även jobba som SEO skribent och skriva innehåll till hemsidor, bloggar, webbutiker med mera.

Som frilansare kan du också själv styra hur många timmar du vill jobba. Är du duktig inom yrket och får många uppdrag kan du dessutom välja vilka ämnen/uppdrag du vill arbeta med.

De senaste riktlinjerna för sökmotoroptimering rekommenderar mycket relevant innehåll med kvalitet och att innehållet uppdateras regelbundet. Därför är det nu stort tryck på alla som marknadsför sig via hemsidor, bloggar etc. Företagen behöver regelbundet innehåll och många behöver anlita duktiga content writers för att företagen ska kunna koncentrera sig vad de är bäst på.

Fakturera utan eget företag med Cool Company och bli egenanställd istället

Vill du kunna fakturera utan att starta eget företag? Vill du testa din affärsidé innan du startar eget? Som egenanställd hos Cool Company är du försäkrad med en personförsäkring och ansvarsförsäkring under dina uppdrag. CC hanterar skatter, arbetsgivaravgifter med mera och de betalar ut din lön som en vanlig arbetsgivare.

Vill du testa att fakturera utan eget företag med Cool Company så kan du här genom min affiliatelänk få 50% rabatt på serviceavgiften på din första faktura.

Marknadsföring i sökmotorer med sökmotoroptimering

sökmotoroptimering - SEO
Sökmotoroptimering för att hamna högre upp i resultaten i sökmotorer är fortfarande en viktig del i din marknadsföring. Marknadsföring i sociala medier har blivit allt viktigare för varje år men det är viktigt att inte glömma bort sökmotoroptimering.

Länkbyggen genom att köpa länkar är en kortsiktig lösning som kan stå dig dyrt

Att sträva efter bättre placeringar genom att köpa länkar för sitt länkbygge kan vara en farlig fälla. Visst du hamnar högre upp i placering ganska fort men Google och andra sökmotorer kan straffa dig.

För att få en bra placering hos exempelvis Google så ska du uppfylla deras kriterier på ett relevant innehåll. Din hemsida eller dina sociala medier konton ska också ha ett naturligt länkbygge. Det vill säga ditt innehåll ska på ett naturligt sätt attrahera länkar till ditt innehåll. Med ett köp av länkar så är det stor sannolikhet att dina länkar hamnar på diverse sidor utan någon röd tråd. Sidorna har kanske inga gemensamma nämnare och din länk passar inte riktigt ihop med övrigt innehåll. Då uppfyller inte din sida kriterier för ett naturligt länkbygge. Detta kan innebära att en sökmotor per automatik ger dig lägre placering.

Med andra ord är det en kortsiktig lösning att göra sitt länkbygge med köp av länkar. Spara dessa pengar och arbeta istället med en långsiktig lösning med sökmotoroptimering. En sådan strategi gör det lättare för dig att behålla en placering när du väl klättrar högre i resultaten.

Hållbart och naturligt länkbygge i kombination med sökmotoroptimering

För att få ett naturligt och hållbart länkbygge handlar det i första hand om bra innehåll. Har du en intressant artikel med användbar information så vill andra länka till din artikel, hemsida eller dina sociala medier konton. Detta ger ett naturligt länkbygge och din länk hamnar på sidor med relevant innehåll.

I andra hand behöver du själv lägga upp dina länkar på synliga platser för att folk ska hitta till dig och ditt intressanta innehåll för att i nästa led få till ett naturligt länkbygge. Även här gäller det att ha is i magen och sakta men säkert placera ut dina länkar på olika platser eller portaler. Skapar du för snabbt för många länkar så straffar sökmotorerna dig igen.

Strategin är att regelbundet och i lugn takt arbeta med länkbygge i kombination med att regelbundet uppdatera ditt innehåll. Skriv nya intressanta artiklar och arbeta med sökmotoroptimering inom dina artiklar. Din webbplats behöver också sökmotorsoptimeras, vara mobilanpassad, vara felfri tekniskt sätt i kodning och sajten behöver vara väloptimerad enligt de senaste SEO riktlinjerna.

Mängdrabatt för artiklar med SEO till din hemsida

mängdrabatt för artiklar hos ITJenny

 

Nu har ITJenny en ny prissättningsmodell för artikelskrivning med SEO. Som återkommande kund när du kommer upp i en viss mängd eller om du direkt beställer en större mängd artiklar får du mängdrabatt. Så behöver du mycket innehåll till din hemsida med SEO så gör en beställning. Du får automatiskt rabatt när du kommer upp i nedan angivna nivåer.

Läs gärna mer om tjänsten för artikelskrivning på Skribent – Content Writer

Prisexempel med mängdrabatt för artikel på 300 ord, alla priser är exklusive moms

1 artikel 120 kr
5 artiklar 10% rabatt, 108 kr per artikel
10 artiklar 20% rabatt, 96 kr per artikel
15 artiklar eller fler 25% rabatt, 90 kr per artikel

Effektiv sökmotorsoptimering som ger resultat

effektiv sökmotorsoptimering
Med effektiv sökmotorsoptimering kan du öka antalet besökare till din webbplats. Effektiv sökmotorsoptimering, SEO, kan uppnås genom att regelbundet uppdatera din webbplats och att jobba med inkommande länkar.

Ett bra innehåll ökar dessutom din försäljning per antal besök. Som SEO skribent kan jag hjälpa dig med rätt typ av innehåll. Ett innehåll som har kvalitet, vänder sig till rätt målgrupp samt inspirerar till att genomföra ett köp. Vill du sökmotorsoptimera din hemsida så kan jag även hjälpa dig med SEO analys. Analys kan användas både på ditt innehåll samt för att allting är rätt uppmärkt bakom kulisserna för de olika sökmotorerna.

SEO – sökmotorsoptimering

Huvudsyftet med sökmotorsoptimering är att hamna långt upp i sökresultaten hos de olika sökmotorerna, Google, Bing, Yahoo med flera. Webbsidorna optimeras med hjälp av SEO för att besökarna enklare ska hitta till ditt innehåll utifrån olika sökord.

Effektiv sökmotorsoptimering ökar chansen för en topplacering i sökmotorerna

Varje sökmotor har sina egna uträkningar för vad som definierar en webbplats att tillhöra de mest relevanta sökresultaten. Uträkningarna bygger på algoritmer utifrån många olika parametrar som din webbplats behöver uppfylla för bäst rankning. Google och andra sökmotorer arbetar ständigt med förbättringar för dessa uträkningar. Därför kommer det årligen nya rekommendationer om hur man bäst utför sökmotorsoptimering. Som SEO konsult håller jag mig ständigt uppdaterad för att hjälpa mina kunder efter de senaste rekommendationerna.

Viktigt tips om ditt domännamn och adress till din webbplats för bra sökmotorsoptimering

Redan innan du skaffar en webbplats kan det vara värt att lägga tid på rätt domännamn, det vill säga adressen till din webbplats. Det går att ändra domän i efterhand men det kräver mer arbete ju större din webbplats är och det kan tillfälligt kosta dig dina placeringar i sökmotorerna. Har du ett viktigt sökord som du vill ska leda till din hemsida så är det bra att ha med det ordet i ditt domännamn. Samtidigt kan det bli en balansgång eftersom adressen måste vara grammatiskt korrekt och enkel för att dina besökare och kunder ska komma ihåg adressen. Jag kan hjälpa dig med att ta fram en lista med förslag som är anpassad för just din webbplats och utifrån vilka domännamn som finns lediga just nu.

Behöver du hjälp med högre position i sökmotorerna och förbättra din rankning på Google? Kontakta mig för att se hur jag bäst kan hjälpa just dig och sin webbplats.

Premiär för bloggen med WordPress

Wordpress
Nu är äntligen bloggen med WordPress på plats! Det har tagit sin lilla tid att bli klar med bloggen då jag med glädje har haft många uppdrag att genomföra.

Välja WordPress

WordPress är ett enkelt publiceringsverktyg som gör att du enkelt kan ändra dina sidor eller lägga till nya utan att kunna så mycket teknik. Det finns många valmöjligheter för att få en professionell webbdesign med hjälp av en uppsjö av färdiga mallar som installeras med ett enkelt klick. Finns det ingen mall som passar så finns jag tillgänglig som webbdesigner. Är jag uppbokad så finns gott om andra kunniga webbutvecklare med goda kunskaper i WordPress. Plattformen är också populär då det finns många tillägg och plugins att välja på som ger din webbplats extra funktionalitet.

HTML5, CSS3, Bootstrap, JQuery och WordPress

Denna webbplats är responsiv för att se bra ut både i desktop, surfplatta och mobil. Grunden är byggd med hjälp av HTML5, CSS3, Bootstrap och JQuery. I efterhand har jag kopplat på en blogg med plattformen WordPress och anpassat webbdesignen till de övriga sidorna på webbplatsen. Framöver kommer jag att koppla på diverse WordPress plugins till min blogg för att utöka både upplevelse, funktionalitet och säkerhet.

Skaffa hemsida och blogg

Behöver du också en hemsida, blogg eller mobilanpassa din webbplats så har jag arbetat med webbutveckling i 17 år. Jag kan även hjälpa dig med webbanalys och sökmotorsoptimering – SEO av din webbplats. Med hjälp av sökmotorsoptimering hamnar du högre i sökresultaten hos bland annat Google, Bing med flera. Du får en ökad trafik till din hemsida eller blogg och med bra SEO samt bra skrivna texter så får du en procentuell ökad försäljning per antal besök. Känner du att du behöver öka din konverteringsgrad så kontakta mig för att se hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt.

Innehåll till din webbplats

Har du redan en webbplats och behöver fylla den med innehåll så är jag även professionell content writer och skribent sedan 10 år tillbaka. Du kan få hjälp med svenska SEO optimerade texter till artiklar, produktbeskrivningar, marknadsföringstexter, hemsidor, bloggar med flera. Jag erbjuder även översättning från engelska till svenska.